kaldata.comAmazon сподели, че технологията за лицево разпознаване Rekognition, която притежава, вече

...
kaldata.comAmazon сподели, че технологията за лицево разпознаване Rekognition, която притежава, вече
Коментари Харесай

Amazon: Нашата технология за лицево разпознаване може да идентифицира страх по лицата на хората

kaldata.com

Amazon сподели, че технологията за лицево различаване Rekognition, която има, към този момент може да разпознава боязън по лицата на хората. Това е осмата страст, която може да разпознава. Другите са благополучие, горест, яд, изненада, омерзение, успокоение и комплициране.

Освен това е усъвършенствано догатката за възраст, с цел да могат клиентите да получават по-тесен период за сканираното лице.

Както може би се досещате, тези новости привлякоха много рецензии. За доста хора тази технология е като от някоя мрачна cyberpunk галактика. Факт е и, че клиентите на Amazon за този програмен продукт включват правоприлагащите органи.

Все отново, лицевото различаване е надалеч от съвършено и към момента бърка много постоянно – изключително за дами и цветнокожи хора. През 2018-та, проучване на ACLU сподели, че технологията на Amazon неправилно разпознава 28 от щатските политици.

Организации за отбрана на човешките права приканват Amazon да спре да продава Rekognition на органите на реда, само че вложителите в компанията гласоподаваха срещу предлагането за ограничение на тази процедура.

Нещо повече. Софтуерът е препоръчан на щатската работа по имиграцията, която е една от най-противоречивите институции в Съединени американски щати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР